Zoet bruinbrood

    Zoet bruinbrood

    1keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een ouderwets lekker brood dat zelfs zonder beleg gegeten kan worden! Een heerlijk tussendoortje, eventueel met wat boter of roomkaas eten.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 475 ml halfvolle melk
    • 100 gr suiker
    • 120 ml (rietsuiker)stroop
    • 180 gr volkorenmeel
    • 190 gr bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel baksoda
    • 3 theelepels bakpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. 2 bakblikken van 23x12 cm insmeren met boter en een dun laagje bloem. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. In een kommetje melk, suiker en stroop mengen.
    3. Volkorenmeel, bloem, zout, baksoda en bakpoeder mengen, aan het melkmengsel toevoegen en goed mengen.
    4. Het beslag in de bakvormen schenken en 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren