Pavlova met bessen

    Pavlova met bessen

    2keer bewaard
    1uur20min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze hemelse pavlova wordt afgewerkt met een eindeloze hoeveelheid kleurrijke bessen. U kunt variëren met de bessen, afhankelijk van wat er in het seizoen is. Een licht en heerlijk dessert.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • het wit van 8 eieren
    • 200 gr kristalsuiker
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 2 theelepels azijn
    • 3 eetlepels kokend water
    • 1 beker slagroom, stijfgeklopt
    • bramen om te garneren
    • bosbessen om te garneren
    • aardbeien ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Klop de eiwitten stijf. Voeg 2 eetlepels suiker per keer toe, en mix goed tot een glad en fluwelig geheel.
    3. Voeg vanille en azijn toe en mix door. Voeg 3 eetlepels kokend water toe en klop alles tot een glad mengsel.
    4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep het mengsel in het midden in een cirkelvorm.
    5. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven, draai vervolgens de oventemperatuur naar laag en bak nog eens 30 minuten. Zet de ovendeur niet open. Zet de oven uit en laat de pavlova erin staan tot hij is afgekoeld, of gedurende de nacht.
    6. Leg de pavlova op een groot bord. Klop de slagroom stijf en verspreid over de Pavlova. Doe alle bessen erop. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren