Gebakjes met pindakaas en abrikoos

    Gebakjes met pindakaas en abrikoos

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een uniek, lekker en makkelijk recept voor bladerdeeg gebakjes. De basis van pindakaas is super lekker, en afgewerkt met gehalveerde abrikozen uit blik kan het niet makkelijker. Kinderen zullen er dol op zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3 eierdooiers
    • 2-4 eetlepels poedersuiker
    • 4 eetlepels pindakaas
    • 8 velletjes bladerdeeg, ontdooid
    • 16 halve abrikozen uit blik
    • 4 eetlepels witte bloem
    • olie voor het invetten
    • melk om het deeg mee te bestrijken
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg bakpapier op een grote bakplaat en bestrijk met een beetje olie.
    2. Met behulp van een elektrische mixer mix je de eierdooiers en de poedersuiker tot een licht en romig geheel. Voeg de pindakaas toe en blijf kloppen tot het goed gecombineerd is.
    3. Verdeel het pindakaasmengsel over de velletjes bladerdeeg en verspreid tot aan de randen.
    4. Leg 2 gehalveerde abrikozen in elk vierkant diagonaal in het midden. Vouw de 4 hoeken van elk vierkant naar het midden toe om de abrikozen te bedekken. Bestrijk ze met melk of eidooier.
    5. Doe ze in de oven en bak 20 minuten of tot het deeg luchtig en goudbruin is. Bestrooi met poedersuiker. Serveer warm of koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren