Pistache zandkoekjes

    Pistache zandkoekjes

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Klassieke zandkoekjes zijn heerlijk, maar het is ook een soort basis. Hier is een eenvoudig recept voor met pistache-bezaaide zandkoekjes, een lekkere en mooie aanvulling voor in de koektrommel.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 30 koekjes

    • 95 gr bloem
    • 5 eetlepels poedersuiker
    • 1 mespuntje zout
    • 85 gr boter, gekoeld en in blokjes gesneden
    • 1 kleine of 1/2 grote eidooier
    • 5 eetlepels gehakte pistachenoten, licht geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng de bloem, poedersuiker en zout. Wrijf de in blokjes gesneden boter erdoor totdat het mengsel lijkt op fijn broodkruim. Voeg de eidooier toe en kneed tot een stevige deegbal ontstaat.
    2. Meng de gehakte pistachenoten erdoor. Rol het deeg in een boomstammetje, van ongeveer 3 cm in diameter en 25 cm lang. Wikkel in plasticfolie en zet 2 uur in de koelkast, of maximaal 5 dagen, indien je het vooruit maakt.
    3. Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    4. Zodra het deeg gekoeld en stevig is, verwijder je het plastic folie. Snijd in rondjes van 5 mm en leg op de bakplaat. Bak 15 minuten, of totdat een licht gouden kleur ontstaat. Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte trommel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren