Dadelkoek

    Dadelkoek

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Er is niets bijzonders aan dit recept - het is gewoon erg lekker! Een gemakkelijk kruimeldeeg met een heerlijke dadelvulling. Snijd in vierkanten en serveer bij de thee of koffie. Je zou ook gehakte walnoten kunnen toevoegen, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Deeg
    • 2 eetlepels boter
    • 2 eetlepels suiker
    • 2 eetlepels melk
    • 1 ei
    • 190 gr zelfrijzend bakmeel
    • Vulling
    • 375 gr dadels
    • 100 gr suiker
    • 250 ml water
    • sap van een grote citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasoven stand 4.
    2. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een pan en kook tot het dik is, af en toe roeren. Zet opzij om af te koelen.
    3. Smelt ondertussen de boter en suiker, voeg vervolgens de melk toe en een goed losgeklopt ei. Meng goed en voeg de bloem toe. (Opmerking: als het te plakkerig is om te rollen, voeg je geleidelijk een beetje meer bloem toe.)
    4. Rol het deeg uit en bedek een ondiepe bakplaat met de helft van het mengsel. Verdeel de dadelvulling erover en bedek met de rest van het deeg.
    5. Bestrijk met melk en prik het deeg in met een vork.
    6. Bak in de voorverwarmde oven tot het goudbruin is, ongeveer 20-30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren