Vegetarische curry met pompoen en kokos

    Vegetarische curry met pompoen en kokos

    5keer bewaard
    25min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een fantastische vegan / vegetarische curry met pompoen, aardappelen, erwten en rode linzen, afgewerkt met kokosmelk. Het is gemakkelijk te maken. Serveer met rijst. Je kan pompoen of zoete aardappel gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 eetlepel kerriepoeder
    • 4 eetlepels rode linzen
    • 125 ml water
    • 1/2 kleine pompoen, geschild en in blokjes
    • 2 aardappels, geschild en in blokjes
    • 75 gr diepvrieserwten
    • 200 ml kokosroom
    • 1 eetlepel verse koriander, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook gedurende 2 minuten, voeg kerriepoeder toe. Roer de rode linzen erdoor, giet water in de pan, voeg pompoen en aardappelen toe. Dek af en laat 15 minuten sudderen.
    2. Voeg de bevroren erwten toe, kook gedurende 3 minuten. Controleer of de groenten en linzen gaar zijn voordat je de kokosroom erdoor roert. Pas zout en peper naar smaak aan.
    3. Garneer met gehakte verse koriander. Serveer met rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    evenstar
    van
    0

    Makkelijk, zoet en mild. Krijgt extra warmte met wat verse gember. Dit is trouwens een vegan recept! Is misschien een betere titel voor vindbaarheid door veganisten :D - 31 jan 2016

    0

    Heerlijk mild gerecht. - 14 sep 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren