Chocoladetaart met kokos

    Chocoladetaart met kokos

    4keer bewaard
    1uur20min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Een bijzondere Braziliaanse taart gemaakt van 2 lagen chocoladecake met kokosvulling en chocoladeglazuur. Gebruik voor het afwegen een kopje met een inhoud van ongeveer 200-240 ml en gebruik steeds hetzelfde kopje om te meten.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 250 gr boter of margarine
    • 3 kopjes suiker
    • 4 eieren
    • 1 1/2 kopje cacaopoeder
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 4 kopjes zelfrijzend bakmeel
    • 1 kopje melk
    • Vulling
    • 1 blikje (397 gr) gecondenseerde melk
    • 1 geraspte verse kokosnoot
    • 200 ml kokosmelk
    • 1 eetlepel boter
    • 2 eierdooiers
    • Voor de bovenlaag
    • 200 gr room
    • 4 eetlepels cacaopoeder
    • 1 eetlepel ongezouten boter
    • poedersuiker naar smaak (ongeveer 1 kopje)
    • 25 gr melkchocolade (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 º C.
    2. Met een elektrische mixer, klop je de boter en suiker luchtig en lichtgekleurd.
    3. Terwijl je blijft kloppen, voeg je de eieren een voor een toe, dan de cacaopoeder en vanille.
    4. Wanneer het mengsel glad is, voeg je de bloem toe afgewisseld met melk, terwijl je blijft mixen.
    5. Verdeel het beslag over twee ingevette en met bloem bestoven bakblikken van 25 cm elk en bak ongeveer 30 minuten. Om te bepalen of de cake klaar is, steek je er een tandenstoker in en deze moet er dan droog uitkomen.
    6. Haal uit de oven en laat afkoelen.
    7. Voor de vulling: verwarm de gecondenseerde melk, geraspte kokos, kokosmelk, boter en losgeklopte eierdooiers in een middelgrote pan op middelhoog vuur.
    8. Roer tot het dik is, maar wel nog vloeibaar. Smeer de vulling over een cake en bedek vervolgens met de andere cake.
    9. Voor het glazuur: Verwarm alle ingrediënten op een ​​middelhoog vuur, al roerend tot het dik wordt. Laat iets afkoelen en bedek de taart ermee.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren