Quiche met maïs en spek

    Quiche met maïs en spek

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze quiche is geschikt als lichte maaltijd, of lunch en wordt gemaakt met ingrediënten die de meeste van ons in de kast hebben staan. Je kunt deze quiche warm of op kamertemperatuur eten. Serveer met frietjes of een groene salade.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • olie voor het invetten
    • 1 groot vel bladerdeeg (of 4 kleintjes)
    • 1-2 theelepels olie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 4-5 plakjes spek, in blokjes gesneden
    • 6 eieren
    • 125-180 ml melk
    • zout en peper
    • 100 gr mais (bevroren of uit blik)
    • 90 gr geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bodem en zijkanten van een taartvorm met een doorsnee van 20 cm in met wat olie.
    2. Bekleed de bodem en zijkanten van de taartvorm met het bladerdeeg, snijd de randen af, zodat het past. Gebruik een vork om in het deeg prikken, prik niet helemaal tot op de bodem.
    3. Doe een beetje olie in een koekenpan en bak de uien ​​tot ze zacht en glazig zijn. Haal de uien uit de pan en laat ze in een kom een ​​beetje afkoelen.
    4. Bak het spek in dezelfde pan. Laat in een kom afkoelen.
    5. Doe de eieren, melk, zout en peper in een kom en klop met een vork.
    6. Verdeel de ui gelijkmatig over de bodem van het deeg. Bedek de ui met de maïs. Bestrooi vervolgens met de blokjes spek. Bedek met de geraspte kaas. Giet het eimengsel er gelijkmatig overheen.
    7. Bak 30-45 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg goudbruin is en de quiche gaar is. Haal uit de oven en laat ongeveer 5 minuten staan alvorens aan te snijden en te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren