Zoetzuur varkensvlees met stukjes paprika

    Zoetzuur varkensvlees met stukjes paprika

    2keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Blokjes varkensfilet gesauteerd met peper, ui en knoflook en afgemaakt met een zoetzure saus. In combinatie met rijst een snelle en heerlijke maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 kg varkensfilet, in blokjes van 2,5 cm
    • 1 theelepel zeezout
    • 2 eetlepels boter
    • 1 groene paprika, gesneden
    • 1/2 ui, gesneden
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels witte bloem
    • 100 gr suiker
    • 60 ml witte wijn
    • 60 ml rode wijnazijn
    • 60 ml water
    • 3 eetlepels ketjap
    • 2 1/2 eetlepel ketchup
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. In een grote koekenpan op een hoog vuur de olie verhitten. Het varkensvlees toevoegen en met zout bestrooien. Gedurende 5-10 minuten aan alle kanten bruin bakken. Het varkensvlees uit de olie scheppen, met folie afdekken om warm te houden en apart zetten.
    2. In dezelfde pan op een middelhoog vuur de boter smelten en daarin paprika, ui en knoflook 5 minuten sauteren. Bloem en suiker erdoor roeren en 1 minuut laten garen. Wijn, azijn en water erdoor roeren. Ketjap, ketchup en zwarte peper toevoegen. Het vuur laag zetten en in 5 minuten de saus al sudderend laten indikken. Het varkensvlees weer in de pan doen en grondig mengen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    VeraBoom1041
    0

    Simpel, Lekker en gezond - 05 jul 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren