Rijst met kip en champignons

    Rijst met kip en champignons

    5keer bewaard
    25min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit heerlijke recept laatst verzonnen en het is echt een favoriet geworden! Kip, spek, champignons en rijst worden gemengd met een heerlijke romige saus van witte wijn op smaak gebracht met mosterd. Je kunt het spek weglaten as je wilt, het zal nog steeds heerlijk smaken!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel knoflook, geperst
    • 1 kleine ui, gesnipperd (optioneel)
    • 500 gr kip (bijv. kipfilet), in blokjes gesneden
    • 200 gr spekblokjes (optioneel)
    • 500 gr champignons, in plakjes
    • 300 ml slagroom
    • 125 ml droge witte kookwijn
    • 1-2 theelepels Dijon mosterd
    • kleine hoeveelheid dragon (gebruik met mate)
    • zout en peper naar smaak
    • 360 gr rijst, gekookt en uitgelekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit in een grote koekenpan 2 theelepels olijfolie en voeg de knoflook en ui toe, bak tot ze zacht zijn. Voeg kip en spek toe en roerbak 2 minuten, totdat de kip bruin is, voeg dan de champignons toe en roer tot ze gaar zijn.
    2. Voeg de room toe en witte wijn, laat 2 minuten sudderen, roer er dan de mosterd door. Voeg dragon, zout en peper naar smaak toe.
    3. Voeg voorzichtig de rijst toe, totdat het mengsel dik is, maar nog steeds gemakkelijk door te roeren.
    4. Serveer warm. Dit is voor 4 porties, maar door meer rijst of champignons toe te voegen, kan je er zes porties van maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    MoadjaHendriks
    0

    Heerlijk, zeker voor herhaling vatbaar! - 29 sep 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren