Rijstpudding met drie soorten melk

    Rijstpudding met drie soorten melk

    5keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een andere soort rijstpudding dan je gewend bent, heel romig, door de toevoeging van gecondenseerde melk en kokosmelk.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 1,2 liter melk
    • 235 ml kokosmelk
    • 1 blikje (497 gr) gecondenseerde melk
    • 370 gr dessertrijst
    • 30 gr boter
    • 2 theelepels vanille-extract
    • kaneel om mee te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:45min 

    1. Doe de melk, kokosmelk en gecondenseerde melk in een grote pan. Meng goed, voeg dan de rijst en boter toe.
    2. Zet op middelhoog vuur en kook, onder voortdurend roeren tot er kleine belletjes beginnen te vormen rond de rijst.
    3. Zet het vuur lager, dek de pan af en kook, roer af en toe, gedurende ongeveer 30 minuten of tot de rijst zacht is.
    4. Wanneer de rijst gaar is, haal je het van het vuur en voeg je de vanille toe.
    5. Doe de rijstpudding in een schaal en bestrooi met kaneel.
    6. Serveer warm, of als je wilt, zet je hem tenminste 4 uur in de koelkast alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren