Rode bietensalade met feta

    Rode bietensalade met feta

    5keer bewaard
    10min


    39 personen hebben dit gemaakt

    Rode biet en feta - twee ingrediënten die een heerlijke combinatie vormen. De zoetheid van de biet gaat zo goed samen met de zurige smaak van de feta. Voeg olijfolie, zout, peper toe... en er is weinig meer wat je nodig hebt om een ​​zeer elegante en smakelijke salade te maken, die bijzonder goed werkt als een voorgerecht.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 starter-sized portions

    • 6 bieten, gekookt en geschild
    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
    • 1 eetlepel goede kwaliteit balsamicoazijn
    • 1 mespuntje gedroogde oregano
    • zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 100 gr Griekse feta kaas, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Snijd de bietjes in blokjes van 2 cm en leg ze in een kom met de olijfolie, azijn, oregano, zout en peper. Roer goed.
    2. Om te serveren, schep je de salade op borden en bestrooi met de feta kaas.

    Tips

    Om te varieren kun je ook geroosterde pijnboompitten of walnoten toevoegen. Fijngesneden verse peterselie of munt is ook lekker. En voor wat meer bite kun je ook kikkererwten (uit blik) toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren