Roerbakschotel met ham en sperziebonen

    Roerbakschotel met ham en sperziebonen

    2keer bewaard
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk gerecht met verse sperziebonen, taugé en gerookte ham, roergebakken in een heerlijke saus. Serveer met vers gestoomde witte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Saus
    • 3 eetlepels oestersaus
    • 3 eetlepels water
    • 1 theelepel sesamolie
    • 1/3 theelepel zout
    • 1/3 theelepel suiker
    • Verder
    • 200 gr taugé
    • 700 gr verse sperziebonen
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 1 eetlepel knoflook, zeer fijngesneden
    • 1 middelgrote ui, gesneden
    • 1 theelepel zout
    • 10 plakjes gerookte ham, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng in een kleine kom de oestersaus, water, sesamolie, zout en suiker om de saus te maken. Zet opzij.
    2. Blancheer de taugé en sperziebonen 1-2 minuten in kokend water. Giet in een vergiet in de gootsteen en koel met een straal koud water. Laat uitlekken en zet opzij.
    3. Verhit een grote koekenpan met 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak de knoflook tot het gaat geuren, 2-3 minuten. Voeg de ui met 1 theelepel zout toe, roerbak tot ze zacht zijn, 3-4 minuten. Roer de ham erdoor en meng goed. Voeg de saus toe en warm nog even door, 1-2 minuten. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren