Roerbakschotel met kip en selderij

    Roerbakschotel met kip en selderij

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit Thais geïnspireerde gerecht is absoluut heerlijk. Gemarineerde kip wordt gebakken met bleekselderij, citroengras, uien en vissaus. Perfect met vers gekookte witte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 - 6

    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 eetlepel vissaus
    • 1/2 eetlepel fijngehakte citroengras
    • 1-2 eetlepels maïzena, gemengd met 1 eetlepel water
    • 6 hele kippenpoten, huid verwijderd, opgedeeld in drumsticks en dijen
    • 1 bosje bleekselderij, gehakt
    • 1 eetlepel olie
    • water, zoveel als nodig is
    • 1 eetlepel olie
    • 1 stengel citroengras, fijngehakt
    • 1 sjalot, in blokjes gesneden
    • 3-4 lente-uitjes, fijngesneden
    • 1 eetlepel geperste knoflook
    • 1 ui, gesneden
    • Saus
    • 2 eetlepels vissaus
    • 1 eetlepel basterdsuiker
    • chili olie, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Maak de marinade door de suiker, zout, vissaus. citroengras en maïzena-mengsel te mengen. Meng de kip erdoor, laat 20 minuten marineren.
    2. Blancheer de bleekselderij in kokend water gedurende 3-4 minuten, giet af en zet opzij.
    3. Verhit een grote koekenpan met 1 eetlepel olie op hoog vuur. Bak de kip gelijkmatig bruin in 3-4 minuten. Voeg net genoeg water toe om de helft van de kip te bedekken. Laat 10 minuten sudderen of tot de kip gaar is. Zet opzij.
    4. Verhit in de dezelfde pan 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak citroengras, sjalot, lente-uitjes, knoflook en ui tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten. Voeg de bleekselderij, kip, vissaus, suiker en chili-olie toe, roer goed om alles te combineren en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren