Roerbakschotel met varkensvlees en bloemkool

    Roerbakschotel met varkensvlees en bloemkool

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een eenvoudige, maar heerlijke roerbak schotel. Gesneden gemarineerd varkensvlees wordt gebakken met voorgekookte bloemkool en gedroogde garnalen. Serveer als bijgerecht met vers gekookte rijst.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 3 - 4 porties

    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 eetlepel lichte sojasaus of 1 eetlepel donkere sojasaus
    • 1-2 eetlepels maïzena gemengd in 1 eetlepel water
    • 225 gr varkensfilet, in reepjes
    • 1 bloemkool, in roosjes
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 6 gedroogde garnalen, geweekt
    • 250 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Maak de marinade door het mengen van de suiker, zout, sojasaus en maïzena-mengsel. Meng door het varkensvlees, laat 15 minuten marineren.
    2. Breng in een grote pan water aan de kook. Voeg de bloemkool toe en laat 3 minuten koken. Giet af en laat afkoelen onder een stromende koude kraan. Zet opzij.
    3. Verhit in een grote koekenpan 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak het vlees totdat het gaar is, ongeveer 3-5 minuten. Voeg de garnalen toe en roerbak tot het gaat geuren, 2-3 minuten. Roer de bloemkoolroosjes erdoor.
    4. Voeg 250 ml water toe en breng aan de kook. Dek de pan af met een deksel en laat 10 minuten sudderen. Voeg wat zout naar smaak toe en serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren