Roerbakschotel met varkensvlees en Enoki paddenstoelen

    Roerbakschotel met varkensvlees en Enoki paddenstoelen

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk en snel roerbakgerecht, waar gesneden varkensvlees, babymais en enoki paddenstoelen (fluweelpootjes) in worden gebruikt, in een zwartebonen-knoflooksaus. Heerlijk geserveerd met vers gekookte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 3 - 4 people

    • Marinade
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 eetlepel lichte sojasaus of 1 eetlepel donkere sojasaus
    • 1-2 eetlepels maïzena gemengd in 1 eetlepel water
    • 450 gr varkensvlees, gesneden
    • Verder
    • 2 eetlepels olie, verdeeld
    • 1 eetlepel geperste knoflook
    • 1 sjalot, gesneden
    • 1 middelgrote ui, gesneden
    • 1/2 (225 gr) blik waterkastanjes, in blokjes (optioneel)
    • 1 (150 gr) verpakking enoki paddestoelen, schoongemaakt, steel verwijderd
    • 8 baby maïskolfjes, in blokjes (optioneel)
    • 1 lente-ui, fijngesneden
    • Saus
    • 2 eetlepels zwartebonen-knoflooksaus
    • 1 theelepel oestersaus
    • 1 theelepel suiker
    • 2 theelepels hete chili olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Maak de marinade door het mengen van de suiker, zout, sojasaus en maïzena-mengsel. Meng door het varkensvlees, laat 15 minuten marineren.
    2. Verhit een koekenpan met 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak de sjalotten en knoflook tot ze aromatisch zijn en bruin, ongeveer 2-3 minuten. Voeg het vlees toe en roerbak tot dit gaar is, ongeveer 3-5 minuten. Zet opzij.
    3. In dezelfde koekenpan, verhit je de olie op hoog vuur. Roerbak de uien met zout tot ze zacht zijn, in ongeveer 2-3 minuten. Voeg de maïskolfjes en waterkastanjes toe en roerbak 1 minuut. Voeg het varkensvlees en enoki paddenstoelen toe en roerbak nog een extra 1-2 minuten. Strooi de zwartebonen-knoflooksaus, oestersaus, suiker, chili olie en 1-2 eetlepels water erdoor. Roer om alles te combineren. Garneer met een paar fijngehakte lente-uitjes, indien gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren