Roerbakschotel met varkensvlees en Enoki paddenstoelen

    Een heerlijk en snel roerbakgerecht, waar gesneden varkensvlees, babymais en enoki paddenstoelen (fluweelpootjes) in worden gebruikt, in een zwartebonen-knoflooksaus. Heerlijk geserveerd met vers gekookte rijst.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 3 - 4 people

    • Marinade
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 eetlepel lichte sojasaus of 1 eetlepel donkere sojasaus
    • 1-2 eetlepels maïzena gemengd in 1 eetlepel water
    • 450 gr varkensvlees, gesneden
    • Verder
    • 2 eetlepels olie, verdeeld
    • 1 eetlepel geperste knoflook
    • 1 sjalot, gesneden
    • 1 middelgrote ui, gesneden
    • 1/2 (225 gr) blik waterkastanjes, in blokjes (optioneel)
    • 1 (150 gr) verpakking enoki paddestoelen, schoongemaakt, steel verwijderd
    • 8 baby maïskolfjes, in blokjes (optioneel)
    • 1 lente-ui, fijngesneden
    • Saus
    • 2 eetlepels zwartebonen-knoflooksaus
    • 1 theelepel oestersaus
    • 1 theelepel suiker
    • 2 theelepels hete chili olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Maak de marinade door het mengen van de suiker, zout, sojasaus en maïzena-mengsel. Meng door het varkensvlees, laat 15 minuten marineren.
    2. Verhit een koekenpan met 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak de sjalotten en knoflook tot ze aromatisch zijn en bruin, ongeveer 2-3 minuten. Voeg het vlees toe en roerbak tot dit gaar is, ongeveer 3-5 minuten. Zet opzij.
    3. In dezelfde koekenpan, verhit je de olie op hoog vuur. Roerbak de uien met zout tot ze zacht zijn, in ongeveer 2-3 minuten. Voeg de maïskolfjes en waterkastanjes toe en roerbak 1 minuut. Voeg het varkensvlees en enoki paddenstoelen toe en roerbak nog een extra 1-2 minuten. Strooi de zwartebonen-knoflooksaus, oestersaus, suiker, chili olie en 1-2 eetlepels water erdoor. Roer om alles te combineren. Garneer met een paar fijngehakte lente-uitjes, indien gewenst.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties