Roerbakschotel met varkensvlees en kool

    Roerbakschotel met varkensvlees en kool

    1keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Dit Chinese gerecht is heerlijk en gezond . Gesneden varkenshaas wordt roergebakken met bamboescheuten en ingemaakte kool. Serveer met vers gekookte witte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Marinade
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 eetlepel lichte sojasaus of 1 eetlepel donkere sojasaus
    • 1-2 eetlepels maïzena, gemengd met 1 eetlepel water
    • 450 gr varkensfilet, in reepjes
    • 1 eetlepel arachideolie
    • Verder
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 1 (200 gr) blik ingemaakte kool (sit Choi), uitgelekt
    • 1/3 theelepel basterdsuiker
    • 1 (225 gr) blik bamboescheuten, gesneden
    • Saus
    • 2 eetlepels Shaoxing wijn
    • 150 ml water
    • 1 eetlepel maïzena, gemengd met 1 eetlepel water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Maak de marinade door het mengen van de suiker, zout, sojasaus en maïzena-mengsel. Meng het varkensvlees erdoor en laat marineren gedurende 20 minuten.
    2. Verhit een grote koekenpan met 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak het varkensvlees tot het volledig gaar is, 4-5 minuten. Zet opzij.
    3. Verhit in de dezelfde koekenpan 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak de kool met suiker tot deze geurig is, 2-3 minuten. Roer de bamboescheuten erdoor, meng goed. Roer de Shaoxing wijn erdoor en roerbak snel. Voeg het water toe, dek af en laat 2-3 minuten sudderen. Roer het maïzena-mengsel erdoor om de saus in te laten dikken. Zodra de saus dik is, serveer je hem.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren