Roerbakschotel met varkensvlees en lotuswortel

    Roerbakschotel met varkensvlees en lotuswortel

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke en klassieke Chinese roerbakschotel. Gesneden varkensfilet wordt gebakken met lotuswortels, wortels, babymaïs en champignons. Het is de moeite waard om te zoeken naar verse lotuswortels, de textuur en de smaak is veel beter dan de ingeblikte versie. Serveer met vers gekookte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Marinade
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 eetlepel lichte sojasaus of 1 eetlepel donkere sojasaus
    • 1-2 eetlepels maïzena gemengd in 1 eetlepel water
    • 350 gr varkensfilet, in plakjes
    • Verder
    • 1 wortel, geschild en in stukjes
    • 1 (425 gr) blik champignons, uitgelekt en in stukjes gesneden
    • 3 kleine lotuswortels, geschild en in schijfjes gesneden
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 1 eetlepel geperste knoflook
    • 8 babymaïskolfjes, gesneden
    • Saus
    • 1 eetlepel oestersaus
    • 1 theelepel witte suiker
    • warm water, zoveel als nodig is

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Maak de marinade door het mengen van de suiker, zout, sojasaus en maïzena-mengsel. Meng het varkensvlees erdoor en laat 20 minuten marineren.
    2. Ondertussen breng je in een middelgrote pan water aan de kook, voeg de wortel toe en laat 2-3 minuten koken. Voeg de champignons en lotus wortels toe en kook nog eens 2 minuten. Laat ze goed uitlekken.
    3. Maak de saus door 1 eetlepel oestersaus, 1 theelepel witte suiker en voldoende warm water te mengen tot er een ​​mooie consistentie ontstaat.
    4. Verhit een grote koekenpan met olie op hoog vuur. Roerbak de knoflook tot het gaat geuren, 2-3 minuten. Voeg het vlees toe en roerbak tot het gaar is, 3-4 minuten. Voeg de maïskolfjes toe en roerbak tot het gaat geuren, 1-2 minuten. Voeg de champignons, lotus wortels, en wortelen toe en roerbak ze met 1 eetlepel water. Voeg de saus naar smaak toe. Meng goed en serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren