Roergebakken bladgroenten met cannellinibonen en pancetta

    Roergebakken bladgroenten met cannellinibonen en pancetta

    1keer bewaard
    35min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk recept en een geweldige manier om je groenten te eten! Ik eet het als een hoofdgerecht, maar je kunt het ook als bijgerecht eten. Gebruik een zak boerenkool als je haast hebt, en voel je vrij om verschillende soorten groenten, afhankelijk van wat er beschikbaar is, te vervangen.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 1/2 eetlepel olijfolie
    • 1 kleine rode ui, in stukjes gesneden
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 1 bosje boerenkool, stengels verwijderd en grof gehakt
    • 1 bosje snijbiet, stengels verwijderd en grof gehakt
    • zout naar smaak
    • 2 plakjes pancetta of spek, fijn gesneden
    • 1 blikje (400 gr) cannellini bonen, uitgelekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. In een grote koekenpan op middelhoog vuur verhit je de olijfolie. Voeg de uien toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de geplette tenen knoflook toe en bak nog een minuut. Voeg de gehakte groenten toe en breng op smaak met zout. Zet het deksel gedeeltelijk op de pan en kook op een matig vuur.
    2. Ondertussen verwarm je de fijn gesneden pancetta of bacon in de magnetron op hoog voor 3 minuten. Voeg de pancetta vervolgens toe aan het boerenkoolmengsel en roer. Voeg de cannellinibonen toe en roer door elkaar. Kook 5 minuten met het deksel half op de pan, totdat de smaken zijn gecombineerd en de groenten zacht zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren