Roergebakken varkensvlees op Thaise wijze

    Roergebakken varkensvlees op Thaise wijze

    6keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Varkensfilet wordt gemarineerd, vervolgens gebakken en overgoten met honing, alvorens te worden geserveerd met grof gemalen pinda's en een zeer aromatische saus. Serveer met een kom dampende rijst.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 - 6 porties

    • 6 varkensfilets, tot 5 mm dikte geslagen, en in blokjes gesneden
    • Marinade
    • zout naar smaak
    • suiker naar smaak
    • 3 eetlepels vissaus
    • witte peper naar smaak
    • 1 stengel citroengras, gekneusd en fijngehakt (optioneel)
    • Saus
    • 1 eetlepel geperste knoflook
    • 2 eetlepels vissaus
    • 4 el citroensap
    • 1 eetlepel suiker
    • 2 theelepels chilisaus
    • verse koriander naar smaak
    • 1/4 rode paprika, in blokjes gesneden
    • verse basilicumblaadjes naar smaak
    • Verder
    • 1 eetlepel olie
    • 2 eetlepels knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel honing
    • 1 handvol geroosterde pinda's, grof gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:35min 

    1. In een grote kom, meng je zout, suiker, 3 eetlepels vissaus, witte peper en citroengras. Doe het vlees in de kom, bedek het goed; laat 20 minuten staan.
    2. In een keukenmachine, pureer je de ingrediënten voor de saus - 2 eetlepels vissaus, 4 eetlepels citroensap, 1 eetlepel suiker, 2 theelepels chilisaus, verse koriander, rode peper en verse basilicum. Zet opzij.
    3. Verhit een grote koekenpan met 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak 2 eetlepels knoflook aromatisch in ongeveer 2-3 minuten. Voeg het vlees toe en roerbak tot het gaar is, ongeveer 3-5 minuten. Zet het vuur uit en roer er 1 eetlepel honing door. Schep in een serveerschaal, bestrooi met pinda's en serveer met de saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren