Romige broccoli-bloemkoolsoep

    Romige broccoli-bloemkoolsoep

    3keer bewaard
    35min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Deze soep van broccoli en bloemkool is heerlijk! Je kunt de bloemkool vervangen door meer broccoli dan heb je een heerlijke broccolisoep.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 middelgrote ui, fijngesneden
    • 2 middelgrote stronken broccoli
    • 1 middelgrote stronk bloemkool
    • 750ml groentebouillon
    • 200 ml slagroom (of kookroom)
    • 2 eetlepels maïzena
    • 2 eetlepels gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Bak de ui in een pan met een laagje olie op laag vuur tot deze glazig is en zacht.
    2. Snijd de broccoli en bloemkool en doe in de pan. Bak een paar minuten tot de broccoli heldergroen van kleur is.
    3. Voeg de groentebouillon toe en zet het deksel op de pan.
    4. Laat 5 - 10 minuten zachtjes koken tot de broccoli en bloemkool beetgaar zijn. Laat NIET te lang koken, dan valt de groente uit elkaar.
    5. Meng alles met een blender of in de keukenmachine, en voeg al purerend de room langzaam toe.
    6. Meng de maïzena met een kleine hoeveelheid water (ongeveer 1 eetlepel) tot het vloeibaar is maar niet plakkerig, meng alles goed met de blender en doe het weer terug in de pan.
    7. Roer de peterselie erdoor en laat 5-10 minuten koken tot de soep indikt. Wees voorzichtig dat de soep niet aanbrandt aan de bodem.
    8. Serveer met versgemalen peper en vers stokbrood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren