Romige kabeljauwdip

    Romige kabeljauwdip

    Voeg toe aan favorieten!
    1dag40min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een dip gemaakt met gezouten kabeljauw en olijfolie, serveer het met soepstengels of brood als een voorgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr gezouten en gedroogde kabeljauw (bakkeljauw)
    • 240 ml olijfolie
    • 1 eetlepel gehakte peterselie
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • zout naar smaak
    • gemalen witte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 1dag weken  ›  Klaar in:1dag40min 

    1. Zet de kabeljauw een dag van tevoren in water en laat het in de koelkast staan, vervang het water op zijn minst 4 of 5 keer om alle zout te verwijderen.
    2. Spoel de kabeljauw onder stromend water af, giet af, verwijder de huid en graten. Kook de kabeljauw in water op een zeer laag vuur tot hij zacht is.
    3. Haal de kabeljauw uit de pan, laat afkoelen en maak fijn.
    4. Doe de kabeljauw een grote pan en zet op laag vuur. Voeg de olijfolie in een langzame, gelijkmatige stroom, toe, terwijl je stevig doorroert, alsof je mayonaise maakt.
    5. Wanneer het mengsel indikt tot bijna een mayonaise-achtige consistentie, voeg je de peterselie, knoflook en zout naar smaak toe.
    6. Laat afkoelen en serveer met crackers, brood, of soepstengels.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren