Romige kip en aardappelen

    Romige kip en aardappelen

    1keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Een eenvoudig kipgerecht, dat er toch indrukwekkend uitziet. Kip, uien, paprika en aardappelen, worden gestoofd in een heerlijk rijke en romige saus. Serveer met wat je lekker vindt.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 - 6 porties

    • Marinade
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1/2 theelepel witte peper
    • 1-2 eetlepels maïzena, gemengd met 1 eetlepel water
    • 4 kipfilets, in stukken gesneden
    • Verder
    • 3 eetlepels olie
    • 6-8 aardappelen, geschild, in stukken gesneden
    • 1 eetlepel olie
    • 2 middelgrote uien, fijngesneden
    • 1/4 theelepel zout
    • 2 middelgrote groene paprika's, in stukjes gesneden
    • Saus
    • 1 (295 gr) blik champignonragout
    • 150 ml water
    • gestoomde melk, zoveel als nodig (optioneel)
    • zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Maak de marinade door het mengen van de suiker, zout, sojasaus en maïzena-mengsel. Meng de kip erdoor, laat 15 minuten marineren.
    2. Verhit in een grote koekenpan 3 eetlepels olie op hoog vuur. Bak de aardappelen bruin in 4-5 minuten. Doe ze in een grote pan.
    3. Verhit in dezelfde pan 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak de ui met het zout tot de uien zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten. Voeg de groene paprika toe en bak 1-2 minuten. Doe alles in dezelfde grote pan met de aardappelen.
    4. Doe de helft van het water in de pan en laat 5 minuten koken. Zet het vuur middelhoog, voeg de ragout en het resterende water toe, meng, dek af en laat 15-20 minuten koken. Zet het vuur uit en voeg de gestoomde melk toe, indien gebruikt. Meng goed, proef en pas zo nodig de kruiden aan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren