Romige risotto met kip en asperges

    Romige risotto met kip en asperges

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk stevige risotto, romiger dan de meeste. Zie de voetnoten voor variaties - zoals champignons in plaats van asperges. Zelfs mijn broer, die dol is op vlees, vindt het heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • olijfolie
    • 1 grote ui, zeer fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 250 gr spek, in blokjes gesneden
    • 500 gr kipfilet
    • 550 gr risottorijst
    • 250 gr groene asperges
    • 1,2 liter kippenbouillon
    • 200 ml zure room
    • 2 eetlepels fijngehakte verse basilicum
    • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
    • 150 gr geraspte kaas (bijv. belegen of Gruyere)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verhit de olie in een grote zware pan op matig hoog vuur. Doe de ui, knoflook, spek in de pan en bak tot de ui zacht is en het spek begint te bruinen. Snijd de kip in blokjes en voeg toe aan de pan - roer tot het wit is, maar nog niet goudbruin.
    2. Doe alle rijst in de pan en roer enkele minuten (waardoor de rijst wat van de olie kan opnemen). Snijd de asperges en doe in de pan.
    3. Voeg 250 ml kippenbouillon per keer toe, zodat de rijst alles kan absorberen voordat je de volgende 250 ml toevoegt (dit kan in totaal 30 minuten duren), en blijf voortdurend roeren - de risotto moet heel zachtjes koken.
    4. De rijst moet zacht worden en de meerderheid van de bouillon geabsorbeerd. Als dit niet het geval is voeg je steeds 100 ml bouillon per keer toe totdat alles is opgenomen en de rijst zacht is.
    5. Haal de pan van het vuur en roer de zure room, verse basilicum en peterselie erdoor. Roer de geraspte kaas erdoor, en blijf roeren tot de kaas is gesmolten.

    Variatie

    Vervang de asperges door 100 gr champignons en laat de basilicum achterwege. Of vervang de asperges door een bosje (baby) spinazie en voeg 1 eetlepel mosterd toe aan het ui/knoflook/spekmengsel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren