Kip met maïs en prei in roomsaus

    Kip met maïs en prei in roomsaus

    3keer bewaard
    50min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk kipgerecht waar het hele gezin van zal genieten. Het is romig en zeer smakelijk. Kipfilet wordt gebakken in olijfolie met prei en maïs. De toevoeging van room maakt het helemaal af. Serveer met rijst, of zelfs pasta. Je kan er ook een hartige taart (pot pie) mee maken, schep het mengsel in een ovenschaal, of kleine individuele schaaltjes en bedek met bladerdeeg!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 360 gr rijst (optioneel)
    • 1 kg kipfilet, in blokjes
    • 100 gr bloem
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 prei, in dikke plakken gesneden
    • 2 maïskolven (of 200 gram diepvriesmais)
    • 500 ml kippenbouillon
    • 250 ml room
    • 4 eetlepels gehakte verse peterselie (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Als je rijst gebruikt, maak deze dan klaar op de manier die je wilt.
    2. Bedek de blokjes kipfilet in bloem (Ik doe de kip en de bloem in een plastic zak en schud het, zo gaat het snel en eenvoudig.)
    3. Doe de olie en kip in de pan op matig hoog vuur en bak goudbruin. Voeg de prei toe en bak nog 2 minuten. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur, voeg de maïs toe en laat zonder deksel 15-20 minuten sudderen.
    4. Voeg de room toe en laat zonder deksel nog 5 minuten sudderen of tot het dikker wordt. Kan worden geserveerd met rijst. Garneer met gehakte verse peterselie, indien gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren