Romige kippensoep met maïs

    Romige kippensoep met maïs

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een hartige kippensoep met maïs, een heerlijke maaltijd. Serveer met wat knapperig brood en je hebt de perfecte maaltijd voor op een koude herfstavond. Je kunt verse maïs gebruiken, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 20 gr boter
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 500 gr kippendijen of kipfilet, in blokjes
    • 2 tenen knoflook, fijngehakt
    • 1 prei (geen groen), fijngesneden
    • 1 grote stengel bleekselderij, gehakt
    • 1 laurierblad (optioneel)
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • 1 liter kippenbouillon
    • 60 ml witte wijn
    • blik (550 gr) maïskorrels (of diepvries)
    • 2 middelgrote aardappelen, in blokjes van 1 cm
    • 250 ml room
    • bieslook, om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Smelt de boter en olie in grote pan op een hoog vuur. Bak de kip in porties goudbruin en net gaar. Doe de kip in een kom, dek af en bewaar in de koelkast totdat het nodig is.
    2. Verlaag het vuur tot medium. Roer knoflook, prei, selderij, laurier en tijm erdoor. Kook tot de prei zacht is maar laat de knoflook niet aanbranden (tip: zet het vuur laag in plaats van op medium en zet de deksel op de pan, zo wordt de prei zacht en brandt de knoflook niet aan).
    3. Voeg de bouillon, wijn en 235-450 ml kokend water uit de waterkoker toe, en roer. Roer ook alles wat aan de bodem is blijven plakken goed erdoor.
    4. Voeg maïs en aardappelen toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 1-1 1/2 uur sudderen, schep alle schuim van het oppervlak tijdens het koken.
    5. Laat afkoelen tot het een eetbare temperatuur heeft.
    6. Verwijder het laurierblad en pureer de soep in een blender (tip: doe dit in porties).
    7. Doe de soep in een SCHONE pan. Roer de room en kip erdoor. Verhit totdat de soep verwarmd is maar laat niet koken (sudderen is OK, maar proberen te vermijden dat het kookt, want het kan de smaak bederven).
    8. Besprenkel met extra room en garneer met bieslook om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren