Romige kipschotel met maïs

    Romige kipschotel met maïs

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een favoriet recept bij ons in de familie! Kip, maïs en spek worden gebakken in een romige saus, dan geserveerd met rijst. Je kan het ook met pasta serveren als je dat liever wilt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr kipfilet
    • 2 (200 gr) blikjes mais, uitgelekt
    • 2 eetlepels boter
    • 3 plakjes spek, in blokjes gesneden
    • 2 eetlepels bloem
    • 500 ml melk
    • 3 zakjes mix voor (noedel-)kippensoep
    • rijst om mee te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C.
    2. In een koekenpan met wat olie of boter, bak je de kip bruin. Doe de gebakken kip en uitgelekte maïs in een licht ingevette ovenschaal.
    3. Smelt 2 eetlepels boter in een pan en bak het spek een paar minuten en roer er de bloem door en bak 1 minuut. Roer er geleidelijk de melk en soep in, breng aan de kook en laat een beetje indikken. Roer door de kip en maïs in de ovenschaal en bak ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot alles goed warm is. Serveer op een bedje van rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren