Rösti van aardappel en knolselderij

    Rösti van aardappel en knolselderij

    1keer bewaard
    1uur30min


    Maak dit als eerste!

    Een variatie op aardappelrosti. Dit is een super makkelijk recept waarbij slechts twee ingrediënten nodig zijn: aardappelen en knolselderij. De rösti wordt gebakken in de oven op een hoge temperatuur, waardoor er mooie knapperige rösti ontstaat. Een smakelijk aardappelrecept, lekker bij gebraden vlees.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gr aardappels, geschild
    • 1 grote knolselderij, geschild
    • boter en olijfolie om te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Rasp zowel de aardappel en knolselderij. Leg tussen keukenpapier of twee theedoeken en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
    2. Doe wat boter en olijfolie in een braadslee en verwarm. Voeg de geraspte knolselderij en aardappel toe en druk deze stevig aan.
    3. Doe er wat meer boter over en zet 30 minuten in de oven op een hoog vuur om te roosteren.
    4. Haal uit de oven en draai om. Voeg meer olie en boter toe en doe de gedraaide rösti in de braadslee met de bruine kant naar beneden.
    5. Bak in nog eens 30 minuten gaar, goudbruin en knapperig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren