Gehaktballetjes met pasta in een wittewijn-champignonsaus

    Gehaktballetjes met pasta in een wittewijn-champignonsaus

    3keer bewaard
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    Heerlijke gehaktballetjes van rundvlees en varkensvlees, gebakken met pasta in een wittewijn-champignonsaus met een knapperige bovenlaag.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • voor de gehaktballetjes
    • 250 gr half-om-half gehakt
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • zout en peper
    • scheutje Worcestershire saus
    • 2 druppels tabasco (optioneel)
    • 1 theelepel gedroogde dragon
    • plantaardige olie om in te bakken
    • Voor de ovenschotel
    • 1/2 ui, in dikke plakken gesneden
    • handvol sperziebonen, gehalveerd (niet de lengte)
    • snufje gedroogde dragon
    • gekookte pasta voor 2 (penne, macaroni)
    • handvol champignons, gesneden
    • Voor de saus
    • 30 gr boter
    • 30 gr bloem
    • 450 ml kippenbouillon
    • 150 ml witte wijn
    • 1 eidooier
    • 3 eetlepels slagroom
    • scheutje citroensap
    • 2 eetlepels verse gehakte peterselie
    • paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Meng de ingrediënten voor de gehaktballen.Maak er met je handen kleine balletjes van. Leg op een bord, dek af en laat 30 minuten in de koelkast opstijven.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C. In een grote ondiepe pan verhit je wat plantaardige olie en bak je de gehaktballetjes bruin aan, tot ze net gaar zijn. Het kan nodig zijn om dit te doen in twee porties. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe in een ovenschotel.
    3. In dezelfde pan, bak je de ui af en sperziebonen. Als de uien glazig zijn doe je de uien en bonen in de ovenschotel. Voeg peper, zout en dragon toe. Roer de gekookte pasta en champignons erdoor.
    4. Maak de saus: Smelt de boter in een kleine steelpan op matig vuur. Voeg de bloem toe en meng met een houten lepel tot het een roux wordt. Voeg nu langzaam de kippenbouillon aan de mix toe en roer voortdurend om er een dikke saus van te maken.
    5. Voeg de wijn toe en breng het mengsel aan de kook. Ondertussen klop je de eidooier en room los in een kom. Geleidelijk voeg je deze toe aan de saus, meng goed. Haal van het vuur en voeg zout en peper en een scheutje citroensap toe, naar smaak.
    6. Giet over de gehaktballetjes en de pasta in de ovenschaal en strooi er paneermeel over. (Er is misschien meer saus dan je nodig hebt, afhankelijk van de hoeveelheid pasta die je hebt gemaakt) Dek af met folie en bak 35 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder het folie en bak nog eens 5 minuten tot het paneermeel lichtbruin is. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren