Runder Nachos

    Runder Nachos

    2keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Mexicaans gekruid gehakt met tortillachips, sla, avocado, tomaat, kaas en zure room. Heerlijk. Geweldig om op een grote schaal te serveren, of maak individuele porties.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 2 uien, gesneden
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 2 chilipepertjes, zonder zaadjes en fijngehakt
    • 500 gr mager rundergehakt of tartaar
    • 1 eetlepel chilipoeder
    • 1 theelepel gemalen koriander
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • paar druppels tabasco
    • ongeveer 100 ml chilisaus
    • peper en zout
    • 2 zakjes gewone tortillachips
    • 4 tomaten, gesneden
    • 1 avocado, geschild, ontpit en kleingesneden
    • geraspte kaas
    • paar blaadjes ijsbergsla, fijngesneden
    • zure room, voor het serveren
    • 1/2 pot tacosaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Verhit een grote koekenpan met olie en voeg de uien toe. Roerbak even en voeg de knoflook en chilipeper toe en bak nog een minuut. Voeg het gehakt toe en bak dit bruin. Voeg de chilipoeder, koriander, komijn, tabasco en chilisaus toe. Bak ongeveer 5-10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
    2. Pak een grote, ondiepe ovenschaal of 4 borden. Leg de tortillachips op de bodem en bedek met het gehaktmengsel. Voeg de tomaten en avocado toe. Bedek royaal met geraspte kaas.
    3. Plaats in de oven en bak ongeveer 10 minuten om alles goed te verwarmen, de kaas te laten smelten en de chips een beetje te kleuren.
    4. Haal voorzichtig uit de oven en rangschik de sla rondom de buitenkant van de schaal. Bedek royaal met zure room en tacosaus en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren