Zomerse avocadosoep

    (24)

    Een heerlijk frisse zomersoep. Gebruik gewone slagroom voor de light-versie.


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 avocado's, geschild, ontpit en in stukjes
    • 1 eetlepel sjalotjes, fijngesneden
    • 1 eetlepel extra virgin olijfolie
    • 450 ml groente- of kippenbouillon
    • 225 ml extra dikke room (50% vetgehalte)
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1 tomaat, geschild, ontpit en in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Klaar in:40min 

    1. Avocado in een blender of keukenmachine pureren. Sjalotjes in olijfolie sauteren, tot ze zacht zijn maar niet bruin. Apart zetten en laten afkoelen.
    2. In een grote kom avocado, kippenbouillon, room en sjalotjes tot een glad mengsel kloppen. Naar smaak zout, peper en nootmuskaat toevoegen.
    3. Gedurende minstens 1/2 uur in de koelkast zetten alvorens te serveren. Garneren met stukjes tomaat.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (24)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties