Rundergehaktschotel

    Rundergehaktschotel

    1keer bewaard
    20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een ovenschotel met zelfgemaakte broodjes er bovenop gebakken. Al sinds mijn studententijd een favoriet. Zo gemakkelijk, goedkoop en snel. Dankzij het blik ossenstaartsoep, hoef je geen uien te snijden of een uur te koken, hij is in 20 minuten klaar.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • een beetje plantaardige olie om te bakken
    • 250 gr rundergehakt
    • 1 blik (400 gr) ossenstaartsoep
    • zout en zwarte peper
    • 125 gr bloem
    • snufje zout
    • 1 volle eetlepel bakpoeder
    • 25 gr reuzel
    • 25 ml melk
    • gesneden peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Bak het gehakt in een beetje olie totdat het bruin is.
    3. Voeg de ossenstaartsoep toe en breng op smaak met peper en zout.
    4. Doe het mengsel in een ovenschaal of ovenvaste braadpan en zet in de voorverwarmde oven.
    5. Maak ondertussen het deeg door de bloem, zout en het bakpoeder in een kom te zeven en de reuzel er door te wrijven, of meng in een keukenmachine.
    6. Voeg de melk toe en roer met een mes tot een deeg wordt gevormd.
    7. Rol het deeg uit tot 1,25 cm dik en snijd in rondjes.
    8. Haal de schaal uit de oven, doe de deegstukjes erop en zet onbedekt terug in de oven.
    9. Bak 10-12 minuten, garneer met peterselie en serveer.

    Serveertip

    Serveer met (groene) groenten. Je kunt eventueel nog kaas of verse kruiden toevoegen aan het deeg.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren