Runderstoofschotel met whisky

    Runderstoofschotel met whisky

    8keer bewaard
    8uur10min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk mals, om van te watertanden, deze rundvlees stoofschotel met champignons, aardappelen en uien in een rijke saus gemaakt met onder andere bouillon en een scheutje whisky. Serveer in een diepe kom met knapperig brood en boter. Ik maak dit in de slowcooker, maar dit kan gemakkelijk worden gemaakt in een zware gietijzeren pan en dan laten sudderen op het fornuis of in de oven.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 ml runderbouillon
    • olijfolie om te bakken
    • 2 grote uien, in dikke plakken
    • 1 teentje knoflook, grof gehakt
    • 500 gr in blokjes gesneden stoofvlees
    • 60 ml whisky
    • zout en peper naar smaak
    • 1 theelepel gedroogde Provencaalse kruiden
    • 1 volle theelepel gerookte paprikapoeder
    • 2 aardappels, geschild en in grote stukken gesneden
    • 2 grote paddenstoelen, in dikke plakken gesneden
    • maïzena, gemengd met water (indien nodig)
    • 1 eetlepel gehakte platte peterselie (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8uur  ›  Klaar in:8uur10min 

    1. Zet de slow cooker op 'Laag'. Maak de bouillon met kokend water en zet apart.
    2. Verhit een grote koekenpan met olijfolie op een middelhoog vuur en doe de uien erbij. Bak 5 minuten en voeg dan de knoflook toe. Roerbak nog een minuut en haal vervolgens de uien en knoflook met een schuimspaan uit de pan en doe ze in de slowcooker.
    3. Zet het vuur hoog, voeg meer olie toe indien nodig en doe het rundvlees erin. Roer voortdurend met een houten spatel. Het idee is om het vlees snel dicht te schroeien. Haal het na een paar minuten uit de pan en doe ook dit in de slowcooker.
    4. Giet de whisky in de pan en roer een paar minuten. Draai het vuur laag en voeg de helft van de bouillon toe. Giet de rest van de bouillon in de slowcooker. Roer de bouillon en whisky in de pan en als het begint te koken doe je het in de slow cooker. Voeg alle kruiden en de aardappelen toe. Meng goed en doe de deksel erop. Laat ongeveer 6 uur zachtjes koken.
    5. Ongeveer 2 uur voor het serveren, doe je de paddenstoelen erbij. Roer dit goed door en zet de deksel er weer op. Na ongeveer anderhalf uur kijk je hoe dik de saus is. (Slowcookers hebben de neiging om veel vloeistof te produceren). Het idee is om een enigszins dikke jus die nog steeds vloeibaar is te maken. Voeg de maïzena gemengd met water, indien nodig, toe om het te laten indikken. Roer en zet de deksel er weer op.
    6. Serveer in een diepe kom. Garneer met gehakte platte peterselie (optioneel).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren