Rundvlees curry met alles erop en eraan

    Rundvlees curry met alles erop en eraan

    2keer bewaard
    4uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept kwam via mijn grootmoeder toen ze in Hong Kong woonde van de vrouw van een van haar medewerkers die dit recept in India verkreeg. Hoewel ik niet dezelfde curry pasta kon bemachtigen, komt deze versie in de buurt. Je kan de hoeveelheden makkelijk verdubbelen zodat je er met je vrienden van kan genieten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • olie om in te bakken
    • 1/2 tot 3/4 potje Pataks Madras hot curry pasta
    • 1 eetlepel gemalen komijn
    • 1 eetlepel gemalen koriander
    • 1/2 eetlepel garam masala
    • 3 uien, in blokjes gesneden
    • 700 gr blokjes runderstoofvlees
    • Peper en zout, naar smaak
    • 1 volle eetlepel bloem
    • 2 eieren, hardgekookt
    • 2 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
    • 1/4 komkommer. in blokjes gesneden
    • 2 bananen, in plakjes
    • 3 eetlepels citroensap
    • 3 eetlepels geraspte kokos
    • handvol pitloze groene druiven
    • een klein kuipje zure room
    • Mangochutney, om erbij te serveren
    • 3 uien, in dunne ringen gesneden
    • 400 gr Basmatirijst
    • Pappadums, om erbij te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur30min 

    1. Verhit een grote zware ovenschaal of pan (liefst gietijzer) met plantaardige olie. Voeg de currypasta en specerijen toe en roer snel tot de aroma vrijkomt. Houd warm op middelhoog vuur en voeg de in blokjes gesneden uien toe. Roer goed en bak tot de uien doorzichtig zijn. Voeg het vlees toe en bak goed tot al het vlees dichtgeschroeid is. Voeg peper, zout en de bloem toe. Voeg genoeg water toe om het vlees te bedekken, breng aan de kook en laat het inkoken. Laat ongeveer 4 uur sudderen of tot het vlees gaar is en de saus is gereduceerd tot een dikke jus. Roer af en toe.
    2. Ondertussen bereid je de bijgerechten. Het idee is om de curry en de rijst te serveren op een bord, maar de bijgerechten op het midden van de tafel te zetten. Snijd de eieren in vieren en doe ze in een kleine kom in de koelkast. Leg de tomaten en komkommer in een kom en bewaar in de koelkast. Meng de banaan, het citroensap en kokos in een kleine kom en zet in de koelkast. Meng de druiven met de zure room en zet ook dit in een kom in de koelkast. Doe de chutney in een mooie kom en zet apart.
    3. Bereid nu de andere uien. Verhit een wok of grote diepe pan en giet er genoeg olie in om te frituren. Wanneer de olie heet genoeg is voeg je de gesneden uien toe. Bak ca. 30 minuten of tot de uien bijna donkerbruin/zwart zijn. Als je klaar bent, laat je ze uitlekken op keukenrol en na een paar minuten doe je ze in een kom. Meng goed met zout en zet apart.
    4. Een half uur voor het serveren kook je de rijst. Zet de bijgerechten op de tafel. Iedereen kan zijn eigen bijgerechten op de curry doen, meng ze met een lepel en vork door de curry en rijst.

    Tip

    De curry zelf is het lekkerst als je het de dag van tevoren maakt, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

    Serveersuggestie

    Lekker met een glas rode wijn of ijskoud bier. Ik hoop dat je van deze curry zult genieten - bij ons is het al vele jaren een favoriet in de familie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren