Salade met sperziebonen, tomaat en komkommer

    Salade met sperziebonen, tomaat en komkommer

    1keer bewaard
    40min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Handig om restjes sperziebonen op te maken. Je kunt zonnebloemolie gebruiken, als je niet van de smaak van olijfolie houdt. Erg lekker bestrooid met verse basilicum.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 340 gr sperziebonen
    • 225 gr tomaten, even kort gekookt en de schil verwijderd
    • 1 komkommer, geschild en in vieren gesneden
    • 1 eetlepel witte wijnazijn
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 scheutje citroensap
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Dop de bonen als je geen restjes hebt. Indien nodig haal je nog een dunschiller langs de zijkanten.
    2. Bind in een bundel en kook deze in een ruime hoeveelheid kokend, gezouten water in ongeveer 20 minuten.
    3. Als ze beetgaar zijn haal je ze uit het water en dompel je ze in koud water en laat je ze vervolgens goed uitlekken.
    4. Dompel de tomaten kort onder in kokend water en verwijder de schil, evenals de zaadjes.
    5. Schil de komkommer, snijd door de lengte in vieren en vervolgens in kleine stukjes.
    6. Meng de azijn, olie en citroensap om de dressing te maken.
    7. Doe wat dressing bij elk van de groenten apart en leg dan alles op een bord met de bonen in het midden en de tomaten en komkommer aan de beide zijkanten.
    8. Besprenkel met de rest van de dressing.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren