Portugese stoofschotel met chorizo

    Portugese stoofschotel met chorizo

    5keer bewaard
    1uur20min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Ik gebruik mijn Cataplana om dit gerecht te maken maar je kunt dezelfde resultaten krijgen in een braadpan. Een heerlijke stoofpot met varkensvlees, chorizo, tomaat en boterbonen. Serveer met knapperig brood.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • olijfolie
    • 500 gr varkensvlees, in grote blokjes
    • 1 grote of 2 medium uien, in blokjes gesneden
    • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
    • 1 chorizo ​​worst, geschild en gesneden
    • 2 of 3 aardappels, geschild en in stukjes gesneden
    • 1 1/2 eetlepel gerookte paprikapoeder
    • 60 ml droge sherry
    • 60 ml kippenbouillon
    • een wijnglas rode wijn
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 1/2 blik boterbonen (lima bonen)
    • 1 theelepel oregano of marjolein
    • 1 1/2 eetlepel tomatenpuree
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Begin met het verwarmen van je Cataplana of (gietijzeren) braadpan op middelhoog vuur en voeg wat olie toe. Voeg het vlees toe en bak rondom bruin. Verwijder met een schuimspaan uit de pan en hou apart. Voeg de uien toe en bak deze glazig. Voeg de knoflook toe en bak een paar minuten mee. Zet het vuur eventueel wat lager zodat de knoflook niet aanbrandt.
    2. Voeg de chorizo, aardappelen en paprikapoeder toe. Blijf een paar minuten roerbakken. Voeg de sherry, bouillon en wijn toe en laat een minuut koken.
    3. Doe het varkensvlees terug in de pan en voeg alle andere ingrediënten toe. Breng aan de kook en laat afgedekt ongeveer 1 uur sudderen. Verwijder het deksel aan het einde om de saus te laten indikken. Kooktijd is bij benadering en is niet cruciaal als het wat langer is. Zou ook eenvoudig kunnen worden aangepast voor een slowcooker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    stedentripinfo
    2

    - Gewaardeerd op - 10 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren