Malse kip in zoetzure saus

    Malse kip in zoetzure saus

    7keer bewaard
    25min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Een klassiek Chinees gerecht gemaakt in je eigen keuken. Kip wordt gebakken en dan gecombineerd met paprika, ananas en een heerlijke zoetzure saus. Serveer met rijst.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 - 6 porties

    • 450 gr kipfilet, in stukjes
    • zout en witte peper naar smaak
    • 1 groot ei, losgeklopt
    • maïzena, zoveel als nodig
    • 125 ml olie
    • Saus
    • 3 eetlepels ketchup
    • 1 eetlepel witte azijn
    • 5 eetlepels water
    • 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel olie
    • 1 middelgrote ui, gehakt
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 rode paprika, in stukken
    • 1/2 gele paprika, in stukjes
    • 1/2 oranje paprika, in stukjes
    • 1/2 groene paprika, in stukjes
    • 5 ananasschijven uit blik, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Bestrooi de kip met zout en peper, laat 15 minuten staan.
    2. Maak ondertussen de saus. In een kleine kom meng je de tomatenketchup, water, azijn en suiker. Zet opzij.
    3. Voeg het losgeklopte ei toe aan de kip toe en meng. Rol de kip gelijkmatig door de maïzena. Leg opzij op een schoon bord.
    4. Verhit een grote koekenpan met 125 ml olie op hoog vuur. Bak de kip totdat beide kanten bruin zijn in ongeveer 2-3 minuten. Zet het vuur lager en bak de kip gaar in nog eens 2-3 minuten. Laat uitlekken en zet opzij.
    5. Verhit een grote koekenpan met 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak de ui met 1 theelepel zout tot ze zacht zijn, 3-4 minuten. Roer de paprika en ananas erdoor, meng goed. Roer de saus en warm nog even door, 1-2 minuten. Tot slot, voeg de kip toe en meng goed, serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    AlexBult
    van
    0

    Wel oke maar geen aanrader. Smaakt niet naar een chinees recept. Het is heel gewoontjes en de ketchupsmaak overheerst. Als je niet van ketchup houdt (wat ik gelukkig nog wel doe) vind je dit sowieso niet lekker - 18 aug 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren