Saucijzenbroodjes met salie

    Saucijzenbroodjes met salie

    4keer bewaard
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke saucijzenbroodjes zijn snel en makkelijk te maken, en zijn op smaak gebracht met verse salie. Je zou ook andere verse gehakte kruiden kunnen gebruiken, hetzij in aanvulling op of in plaats van de salie. Serveer tijdens een feestje of in een lunchpakket!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 worstjes (varkensvlees)
    • 5 salieblaadjes, fijngehakt
    • 1 kleine ui, fijngehakt
    • 1 pakje bladerdeeg
    • 1 losgeklopt ei, om het deeg mee te bestrijken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Haal het velletje van de worstjes en prak het worstvlees. Voeg de gehakte ui en salie toe en meng goed.
    2. Gebruik een of twee grote vellen bladerdeeg en halveer het deeg in de lengte. Of gebruik ongeveer 8 vierkante kleine velletjes.
    3. Leg het vlees in het midden en zorg ervoor dat er een rand over is.
    4. Maak de randen nat met water of een losgeklopt ei, vouw dicht en druk goed aan. Snijd ze in hapklare saucijzenbroodjes (of welke grootte je wilt).
    5. Knip een of twee openingen aan de bovenkant met een schaar en bestrijk met ei.
    6. Leg op de bakplaat bekleed met bakpapier, en bak in een voorverwarmde oven op 180°C in ongeveer 10-15 minuten tot het deeg mooi bruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren