Crème au chocolat

    Crème au chocolat

    1keer bewaard
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze potjes met chocoladeroom zijn elegant en gemakkelijk te maken. Perfect voor een etentje, want je kunt ze van tevoren maken, en het is ook zeer betaalbaar. Als je geen speciale chocolade om mee te koken hebt, kun je de donkerste chocolade die je kunt vinden gebruiken, met tenminste 70% cacao.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 pots de creme

    • 475 ml slagroom
    • 150 gr suiker
    • 6 eierdooiers
    • 175 gr pure chocolade, in stukjes
    • 110 ml sterke koffie, zoals espresso

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Breng de room en suiker op matig vuur aan de kook. Klop de eierdooiers in een kom. In een dunne, gelijkmatige stroom, giet je de hete room door de losgeklopte dooiers, terwijl je flink blijft roeren. Als de helft van de room is toegevoegd breng je de resterende helft terug aan de kook. Op dezelfde manier, roer je het room-dooiermengsel hierdoor. Laat nog eens 15 of 20 seconden goed koken terwijl je blijft roeren, tot het een beetje is ingedikt.
    2. Haal de room door een fijne zeef in een kom. Voeg de chocolade toe. Klop tot het mengsel glad is en de chocolade is gesmolten, dan roer je de koffie erdoor. Verdeel gelijkmatig over zes 150 ml schaaltjes. Laat in de koelkast afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren