Schnitzel met gebakken aardappelen en salade

    Schnitzel met gebakken aardappelen en salade

    2keer bewaard
    1uur15min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Gebaseerd op de Oostenrijkse klassieker - een ware traktatie voor een gezellig diner voor twee. In dit recept wordt kalfsvlees gebruikt, maar varkensvlees kan ook.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 ongepaneerde kalfs- of varkensschnitzels
    • bloem voor bestrooien
    • 1 ei, losgeklopt
    • 1/4 tot 1/2 pakje paneermeel
    • olijfolie om te bakken
    • boter om te bakken
    • 2-3 aardappels, geschild en in dunne plakjes gesneden
    • 1 grote ui, gesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 2 handenvol gemengde sla
    • kleine handvol cherry tomaten (of 2 in plakjes gesneden grote tomaten)
    • 2 lente-uitjes, dun gesneden
    • 2 augurken, fijn gesneden
    • extra vergine olijfolie en balsamico azijn
    • plakjes citroen als garnituur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Zorg ervoor dat het vlees dun is geslagen. Dip elk schnitzel in een dun laagje bloem, dan in het losgeklopte ei, en druk ze dan in het paneermeel. Zet tenminste 30 minuten in de koelkast.
    2. Ongeveer een uur voor het opdienen, verwarm je olijfolie en boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag op medium tot hoog vuur. Voeg de aardappelschijfjes toe, laat ze kleuren. Voeg de ui toe en zet het vuur laag. Laat langzaam ongeveer 45 minuten tot 1 uur bakken.
    3. Ongeveer 10-15 minuten voor het serveren, maak je de salade met de blaadjes sla, tomaten, lente-ui en augurken op een bord of schaal. Besprenkel met olijfolie en azijn en zet apart.
    4. Verhit een andere koekenpan met olijfolie en boter op medium tot hoog vuur. Voeg de schnitzels toe en verlaag het vuur van middelhoog tot laag. Wees voorzichtig dat de paneermeel niet verbrandt. Het kan nodig zijn om meer olie / boter toe te voegen. Afhankelijk van de dikte, moet het vlees 5-6 minuten gebakken worden.
    5. Serveer de schnitzels met een schijfje citroen, besprenkel de salade met de dressing en serveer er de gebakken aardappelen en uien bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren