Zwaardvis met rozemarijn van de barbecue

    Zwaardvis met rozemarijn van de barbecue

    3keer bewaard
    20min


    196 personen hebben dit gemaakt

    Een simpele marinade op basis van witte wijn maakt deze zwaardvis bijzonder lekker. De rozemarijn wordt zowel gebruikt in de marinade als in de citroen-knoflooksaus waarmee de vis wordt geserveerd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 110 ml witte wijn
    • 5 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 theelepels verse rozemarijn, fijngesneden
    • 450 gr zwaardvissteaks
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1 eetlepel extra virgin olijfolie
    • 4 schijfjes citroen, ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Wijn, knoflook en 1 theelepel rozemarijn in een middelgrote ovenschaal mengen. Zout en peper over de vis strooien. De vis in de ovenschaal leggen en beide zijden met marinade bedekken. Afdekken en minstens 1 uur in de koelkast zetten.
    2. In een kopje citroensap, olijfolie en resterende rozemarijn mengen. Apart zetten.
    3. De barbecue matig heet laten worden.
    4. Een ovenschaal met keukenrol beleggen en daarop de vis laten uitlekken. Het rooster licht met olie invetten. De vis 10 minuten roosteren, eenmaal omdraaien, tot de vis met een vork makkelijk uiteen valt. Op een schaal leggen, citroensaus erover verdelen en ter garnering schijfjes citroen toevoegen.

    Tip:

    Laat de vis minimaal 1 uur marineren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren