Spaghetti alla Ragu

    Spaghetti alla Ragu

    2keer bewaard
    2uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Gebaseerd op de meer klassieke en originele bolognese, alleen iets minder machtig en met meer tomaten. Roer het door pasta en serveer. Dit recept is genoeg voor 6 personen, maar ik maak het meestal voor 2 en vries de rest in voor makkelijke maaltijden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 rijpe tomaten
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 250 gr mager rundergehakt
    • 1 ui fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 200 ml rode wijn
    • 400 gr blik tomatenblokjes
    • 1 volle eetlepel tomatenpuree
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 150 ml melk
    • peper en zout
    • 170 gr spaghetti (voor 2 personen)
    • basilicum ter garnering
    • pecorino of parmezaanse kaas kaas ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur5min 

    1. Kook water in de waterkoker. Met behulp van een mes snijd je een kruis in de onderkant van elke verse tomaat. Leg in een kom en giet er kokend water over. Laat 30 minuten staan.
    2. Verhit ondertussen een pan met zware bodem en doe er wat olie in. Bak het gehakt volledig bruin in ongeveer 10 minuten.
    3. Voeg de ui toe en bak nog eens 10 minuten. Voeg de knoflook toe en roerbak 3 minuten. Voeg de wijn en de tomatenpuree toe. Meng goed en laat onder af ​​en toe roeren koken tot de wijn bijna verdampt is in ongeveer 12 minuten.
    4. Voeg de oregano, peper en zout naar smaak toe evenals de melk. Meng goed. Zet het vuur laag en zet er een deksel op. Laat 2 uur sudderen terwijl je af en toe roert. De saus moet nog vrij vloeibaar zijn.
    5. Haal ondertussen de schil van de tomaten. Haal de zaadjes eruit en snijd ze in blokjes. Zet opzij voor later.
    6. Kook de pasta al dente en giet af. Terwijl de pasta kookt voeg je de verse tomaten aan de saus toe en meng goed. Doe de pasta erdoor en meng goed om de pasta te bedekken. Doe op een bord en garneer met basilicum en pecorino of parmezaanse kaas.

    Opmerking

    Als je het voor 2 maakt, maak dan net genoeg pasta voor twee en voordat je het mengt met de saus haal je overige porties eruit om in te vriezen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren