Spareribs in tomatensaus

    Heerlijke en sappige spareribs, gestoofd in een smaakvolle tomatensaus. Dit gerecht is ideaal om te delen. Serveer met rijst, aardappelen, pasta of wat je wilt.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Marinade
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 eetlepel lichte sojasaus of 1 eetlepel donkere sojasaus
    • 1-2 eetlepels maïzena gemengd in 1 eetlepel water
    • 450 gr spareribs, in stukken van 2,5 cm
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 1 middelgrote ui, gehakt
    • 1 theelepel zout
    • 2 tomaten, in stukjes gesneden
    • Saus
    • 1 pot (400 gr) rode pastasaus
    • 250 ml water
    • 1/3 theelepel suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Maak de marinade door suiker, zout, sojasaus en maïzenamengsel te mengen. Meng de spareribs erdoor, laat 20 minuten marineren.
    2. Verhit een grote koekenpan met 1 eetlepel olie op hoog vuur. Bak de spareribs aan beide zijden bruin in 3-5 minuten. Zet opzij.
    3. Verhit in dezelfde pan 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak de ui met 1 theelepel zout tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten. Doe er de tomaten en het vlees bij en meng. Roer de pastasaus, water en suiker erdoor en breng aan de kook. Zet het vuur op medium-laag en laat 30-40 minuten sudderen. Pas de kruiden naar smaak aan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren