Spareribs in tomatensaus

    Spareribs in tomatensaus

    2keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijke en sappige spareribs, gestoofd in een smaakvolle tomatensaus. Dit gerecht is ideaal om te delen. Serveer met rijst, aardappelen, pasta of wat je wilt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Marinade
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 eetlepel lichte sojasaus of 1 eetlepel donkere sojasaus
    • 1-2 eetlepels maïzena gemengd in 1 eetlepel water
    • 450 gr spareribs, in stukken van 2,5 cm
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 1 middelgrote ui, gehakt
    • 1 theelepel zout
    • 2 tomaten, in stukjes gesneden
    • Saus
    • 1 pot (400 gr) rode pastasaus
    • 250 ml water
    • 1/3 theelepel suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Maak de marinade door suiker, zout, sojasaus en maïzenamengsel te mengen. Meng de spareribs erdoor, laat 20 minuten marineren.
    2. Verhit een grote koekenpan met 1 eetlepel olie op hoog vuur. Bak de spareribs aan beide zijden bruin in 3-5 minuten. Zet opzij.
    3. Verhit in dezelfde pan 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak de ui met 1 theelepel zout tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten. Doe er de tomaten en het vlees bij en meng. Roer de pastasaus, water en suiker erdoor en breng aan de kook. Zet het vuur op medium-laag en laat 30-40 minuten sudderen. Pas de kruiden naar smaak aan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren