Aardappelsalade met spek en ei

  (32)
  40 minuten

  Deze aardappelsalade is zo lekker, iedereen zal je om het recept vragen! Hardgekookte eieren, mayonaise, krokant spek en aardappelen worden gecombineerd tot een romige aardappelsalade die op smaak gebracht is met knoflookpoeder en lente-ui.


  58 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 14 

  • 6 eieren
  • 2 kg désirée aardappelen (vastkokend)
  • 440 gr mayonaise
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 8 plakjes spek
  • 1 1/2 theelepel uienzout (of 1 theelepel zout met 1/2 theelepel uienpoeder)
  • 1 eetlepel knoflookpoeder

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

  1. Breng de eieren aan de kook in ruim (gezouten) water; zet het vuur uit, dek af en laat 17 minuten staan. Laat vervolgens afkoelen onder stromend water, maak er een barst in en laat een uur in de koelkast staan, afgedekt met koud water. Ze moeten nu gemakkelijk te pellen zijn. Snijd ze in vieren.
  2. Ondertussen schil je de aardappelen als je wilt, maar in deze salade kunnen ze net zo goed ongeschild zijn. Snijd de aardappelen in blokjes van 3 cm en doe ze in een grote pan met gezouten water. Breng aan de kook en kook ongeveer 10 minuten; controleer af en toe, de aardappels moeten net gaar worden, maar niet uit elkaar vallen. Giet ze af en zet ze minstens 2 uur in de koelkast. Hierdoor zullen de aardappelen niet uit elkaar vallen als je ze mengt met de rest van de salade.
  3. Hak de lente-uitjes in stukjes van 5 mm, gebruik niet de donkergroene toppen.
  4. Bak het spek snel op hoog vuur zodat hij mooi bruin is, maar niet te krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd in dunne reepjes.
  5. Meng de mayonaise, uienzout en knoflookpoeder en meng door de aardappelen, eieren, lente-ui en spek.
  6. Deze salade blijft een paar dagen goed in de koelkast, zodat je de salade van tevoren kunt bereiden, hij wordt er alleen maar lekkerder van!

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (32)