Ovenschotel met spinazie en quinoa

    Ovenschotel met spinazie en quinoa

    4keer bewaard
    45min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Een fantastische manier om kennis te maken met quinoa. Het is gemakkelijk om te maken, smaakt heerlijk en is zeer geschikt voor vegetariërs, want het heeft een hoog eiwitgehalte. Het is ook glutenvrij.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 170 gr quinoa
    • 625 ml water
    • 1 groentebouillonblokje
    • olijfolie om te bakken
    • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
    • 1 zakje spinazie
    • zout naar smaak
    • 100 gr geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op op 180°C. Vet een ovenschaal in.
    2. Spoel de quinoa af. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook in een middelgrote pan en voeg de quinoa toe, laat ongeveer 15 minuten koken. Er moet ongeveer 125 ml water over zijn in de pan.
    3. Terwijl de quinoa kookt, verhit je wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak je de knoflook een minuut of twee en roer er dan de spinazie door. Roerbak tot de spinazie geslonken is, ongeveer 5 minuten.
    4. Meng de quinoa en spinazie. Druk het mengsel in de ovenschaal en strooi de kaas erover. Bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en de smaken zijn gecombineerd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren