Superpittige curry met rundvlees

    Superpittige curry met rundvlees

    4keer bewaard
    1uur


    9 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een curry met zeer kruidig ​​rundvlees. Je kunt de hoeveelheid van de gebruikte verse en gedroogde chilipeper aanpassen als je niet zo houdt van pittige curry's. Serveer met naanbrood en rijst voor een heerlijke maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr in blokjes gesneden mager rundvlees
    • 5 eetlepels roerbakolie of olijfolie
    • 1 grote ui, fijngehakt
    • 3 verse rode of groene pepers, zonder zaadjes en fijngehakt
    • 3-6 gedroogde rode pepers of 1/2 theelepel chilipoeder
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 1 theelepel zout
    • 1 eetlepel kerriepoeder
    • 1 theelepel kurkuma
    • 2 laurierbladeren
    • 1/2 theelepel mosterdzaadjes
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/2 theelepel gemalen gember
    • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
    • 1/2 theelepel zwarte peper
    • 1/2 theelepel cayennepeper
    • 1/2 theelepel gemalen komijn
    • 1/2 theelepel gemalen koriander
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 1/2 theelepel azijn
    • 1 eetlepel citroensap
    • 250 ml runder-of groentebouillon, of gewoon water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olie in een grote pan, voeg in blokjes gesneden rundvlees toe en braad ze rondom goudbruin in 4-5 minuten op middelhoog vuur.
    2. Voeg uien, pepers, knoflook, zout en alle specerijen toe. Roerbak 2-3 minuten tot zich een aroma ontwikkelt.
    3. In een kom vermeng je de tomatenpuree, azijn, citroensap en bouillon. Giet de helft van het mengsel over het vlees en bak op middelhoog vuur onder voortdurend roeren tot het bijna droog is. Zet het vuur lager en giet het resterende mengsel erover en meng. Als het te dik is voeg je een beetje water toe.
    4. Dek af met een deksel en laat een half uur sudderen. Roer af en toe. Kan worden geserveerd met groenten of rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren