Zwarte bonenkoekjes

    Zwarte bonenkoekjes

    5keer bewaard
    1uur25min


    39 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke koekjes, met name als ze geserveerd worden met zure room of zelfgemaakte saus!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 500 gr kleine zwarte bonen (zgn. turtlebeans)
    • 1 eetlepel komijnpoeder
    • 1/2 theelepel chilipoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 bosje verse koriander, fijngesneden
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • Voor de saus
    • 8 eetlepels magere yoghurt
    • 1 eetlepel halfvolle melk
    • 1 mespuntje cayennepeper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. De zwarte bonen in een grote pan onder water zetten en aan de kook brengen. Vuur laag zetten en de bonen in 1 uur gaar sudderen.
    2. In een blender of keukenmachine de gekookte zwarte bonen pureren. Komijn, chilipoeder, zout en koriander toevoegen en verder pureren. Het mengsel tot balletjes rollen; 3 eetlepels van het bonenmengsel per balletje.
    3. De balletjes tussen laagjes vetvrij bakpapier leggen. Op het papier drukken zodat zich vingerdikke rondjes vormen.
    4. In een grote koekenpan de olie verhitten en hierin de koekjes 2-3 minuten per kant bakken.
    5. In een kom yoghurt, melk en cayennepeper (naar smaak) mengen. De koekjes met saus overgieten alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren