Zwarte bonenkoekjes

    (30)
    1 uur 25 minuten

    Heerlijke koekjes, met name als ze geserveerd worden met zure room of zelfgemaakte saus!


    39 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 500 gr kleine zwarte bonen (zgn. turtlebeans)
    • 1 eetlepel komijnpoeder
    • 1/2 theelepel chilipoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 bosje verse koriander, fijngesneden
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • Voor de saus
    • 8 eetlepels magere yoghurt
    • 1 eetlepel halfvolle melk
    • 1 mespuntje cayennepeper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. De zwarte bonen in een grote pan onder water zetten en aan de kook brengen. Vuur laag zetten en de bonen in 1 uur gaar sudderen.
    2. In een blender of keukenmachine de gekookte zwarte bonen pureren. Komijn, chilipoeder, zout en koriander toevoegen en verder pureren. Het mengsel tot balletjes rollen; 3 eetlepels van het bonenmengsel per balletje.
    3. De balletjes tussen laagjes vetvrij bakpapier leggen. Op het papier drukken zodat zich vingerdikke rondjes vormen.
    4. In een grote koekenpan de olie verhitten en hierin de koekjes 2-3 minuten per kant bakken.
    5. In een kom yoghurt, melk en cayennepeper (naar smaak) mengen. De koekjes met saus overgieten alvorens te serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (30)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties