Teriyaki garnalen van de barbecue

    Teriyaki garnalen van de barbecue

    4keer bewaard
    15min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Deze garnalen van de BBQ zijn sensationeel! Ik eet altijd gemarineerde garnalen en bereid ze in de schaal. Dit betekent dat iedereen de schaal zelf moet verwijderen en je dus wat kommetjes met water en citroen moet klaarzetten zodat je gasten hun vingers hierin kunnen schoonmaken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg (grote) garnalen
    • 125 ml soja saus
    • 60 ml citroensap
    • 1 eetlepel rijstazijn
    • 2 eetlepels mirin (zoete rijstwijn)
    • 4 geplette tenen knoflook
    • 2 eetlepel vers geraspte gember
    • zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Combineer alle ingrediënten voor de marinade.
    2. Doe de garnalen in een plastic bak met een deksel en giet de marinade over de garnalen en roer het goed door.
    3. Zet 30 minuten in de koelkast. Schud de bak tijdens deze 30 minuten een paar keer, om de marinade en garnalen goed te mengen.
    4. Steek de barbecue aan.
    5. Gril de garnalen in gedeeltes tot ze roze zijn enigszins zwart van buiten. Als je de garnalen te gaar laat worden kost het meer moeite de schaal te verwijderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren