Een recept om je vingers bij af te likken. Gemarineerde kippenvleugels worden gebakken, en daarna gestoofd en gekruid in een teriyakisaus. Serveer met rijst.
T
tonytsang
2 personen hebben dit gemaakt
Ingrediënten
Porties: 4 - 6
8 kippenvleugels, in drieën gesneden bij de gewrichten
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel suiker
1/2 eetlepel olie
1-2 eetlepels maïzena, gemengd met 1 eetlepel water
In een grote ondiepe schaal meng je de oestersaus, donkere sojasaus, suiker, olie en maïzenamengsel om de marinade te maken. Voeg de kip toe, roer zodat de kip bedekt is en laat 20 minuten staan.
Bak in een grote pan met antiaanbaklaag de kip gelijkmatig bruin in 3-4 minuten op hoog vuur.
Voeg net genoeg warm water toe om 2/3 van de kip te bedekken. Breng aan de kook, dek af en breng aan het sudderen. Laat 10 minuten sudderen.
Zet het vuur uit, voeg net genoeg teriyakisaus toe om het gerecht goed te kruiden. Serveer.