Thaise kip curry met aubergine

    Thaise kip curry met aubergine

    5keer bewaard
    40min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke Thaise groene curry. Kip wordt gemarineerd, aangebraden en vervolgens gestoofd met een groene kokos-currysaus. Serveer met vers gekookte witte rijst.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 - 6 servings

    • 2 eetlepels vissaus
    • 2 eetlepels suiker
    • 450 gr kipfilets, in stukken gesneden
    • 1 eetlepel maïzena, gemengd met 1 eetlepel water
    • 1 eetlepel olie
    • 1 eetlepel olie
    • 500 ml kokosmelk
    • 1 stengel citroengras, in stukjes van 2,5 cm gesneden
    • 5 Thaise basilicumblaadjes
    • 1 eetlepel olie
    • 1 eetlepel groene currypasta
    • 1 middelgrote ui, gesneden
    • 1/2 theelepel zout
    • 10 Thaise aubergines (mak heua yaow), in twee helften gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een ondiepe schaal meng je de suiker en vissaus om de marinade maken. Roer de kip erdoor, bedek de kip goed en laat 15 minuten staan.
    2. Meng het maïzena-mengsel en de olie met de kip.
    3. Verhit een grote koekenpan met 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak de kip gaar, ongeveer 4-5 minuten. Zet opzij.
    4. In dezelfde pan, breng je de kokosmelk, citroengras en Thaise basilicum aan de kook op hoog vuur. Eenmaal gekookt, draai je het vuur iets lager, doe een deksel op de pan en laat 10 minuten sudderen. Haal door een zeef en zet opzij.
    5. Veeg de pan schoon. Verhit 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak de groene currypasta tot het gaat geuren, 2-3 minuten. Roer ui en zout erdoor en kook tot de uien glazig zijn, 3-4 minuten.
    6. Voeg de kip, aubergine en kokosmengsel toe en roer goed. Breng het mengsel aan de kook, draai vervolgens het vuur lager. Dek af en laat 4 minuten sudderen. Zet het vuur uit en roer de basilicum erdoor. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    CarlaReniers
    0

    Het is super lekker maak het vandaag weer - 05 aug 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren